Ski, Food & Wine
Alta Badia – Południowy Tyrol – Włochy
10-17.12.2023
To kolejna edycja szkolenia narciarskiego stworzonego specjalnie z myślą o pasjonatach narciarstwa, dobrej kuchni oraz wyśmienitego wina!
Alta Badia to ośrodek narciarski położony w południowym Tyrolu u podnóża przepięknego masywu Sella. Wokół masywu wiedzie słynna już na całym świecie trasa- Sella Ronda. Można ją pokonać w obydwie strony korzystając z połączonych wyciągami tras narciarskich w czterech przełęczach: Passo Pordoi, Passo Campolongo, Passo Gardena oraz Passo Sella.
Ośrodek Alta Badia oddaje do dyspozycji narciarzy ok. 130 km tras.
Każdy narciarz odnajdzie tu coś dla siebie- znajdują się tu zarówno trasy niebieskie dla osób początkujących, czerwone, jak i takie, na których odbywają się zawody Pucharu Świata (np. trasa Gran Risa).
Ośrodek Alta Badia leży w samym sercu Dolomiti Superski, dzięki czemu jest doskonałą bazą wypadową na wycieczki do innych ośrodków narciarskich wchodzących w skład całego kompleksu.
SMACZNIE NA SZCZYTACH DOLOMITÓW
Podczas szkolenia będziemy mieli okazję przyjrzeć się dokładniej tajnikom kulinarnym regionu Alta Badia.
Zajrzymy do najciekawszych kuchni w regionie. Na przerwy lunchowe zabierzemy Was w znane ze znakomitej kuchni restauracje na stoku.
O dobór win zadba nasz przyjaciel i partner Robert Mielżyński.
SZKOLENIE NARCIARSKIE
– wszystkie poziomy zaawansowania
– grupy dostosowane do umiejętności
– nowoczesne metody szkoleniowe
– wideoanaliza
– szkolenie sportowe
– opieka instruktorska podczas wycieczek narciarskich – Sellaronda Tour/Val Gardena/Arabba
Mieszkamy w
Hotel LA PERLA CORVARA
Po raz kolejny, na bazę naszego „campu” wybraliśmy Hotel La Perla w Corvarze – eleganckie miejsce znane z zamiłowania do tradycji i szacunku do natury z serwisem na najwyższym poziomie. W podziemiach hotelu znajduje się piwniczka – muzeum win, których wartość szacuje się na ponad milion euro, co razem z gwiazdkową restauracją Michelin (również w podziemiach 😉 )– La Stua di Michil, powoduje, że La Perla jest idealnym miejscem dla naszego Ski, Food & Wine. O tym, że jest to kultowe miejsce na pewno przekonają Was gospodarze.
Szkolenie narciarskie i udział w wydarzeniu 2450 PLN /os (płatne do FN)
Powyższa kwota dotyczy:
– szkolenie i przewodnictwo narciarskie
– wina podczas degustacji
oraz tygodniowy pobyt 1 osoby w Hotel La Perla Corvara w opcji HB w pokoju jednoosobowym od € 1720/os. lub w pokoju 2-osobowym Romantic od € 2070 / os. (przedpłata do hotelu przy zapisie, pozostała część na miejscu w recepcji hotelu)
Inne koszty / indywidualne rezerwacje / możliwości:
– kolacja w restauracji gwiazdkowej Michelin – opcjonalnie – indywidualne rezerwacje (w hotelu znajduje się 1*La Stua di Michil, a w miejscowości San Cassiano 3*St.Hubertus)
– wieczór z degustacją lub after dinner party w górskiej restauracji/chacie na stoku – opcjonalnie w zależności od zgłoszeń
– taksa klimatyczna
– 6-dniowy Skipass DolomitiSuperSki (
– dojazd własny!
– UWAGA! na miejscu dodatkowe opłaty związane z „korkowym” i serwisem w restauracjach / hotelu przy degustacjach
Własne ubezpieczenie narciarskie* + OC narciarskie – obowiązkowe na włoskich stokach narciarskich od 1.1.2021
*Ubezpieczenie narciarskie zabezpiecza koszty ratownictwa na stoku, czego nie obejmuje karta EKUZ ani podstawowe ubezpieczenie podróżne.
***Udział w wydarzeniu Ski, Food & Wine